radiocafé - 98
Skip to main content

Millásreggeli – a gazdasági muppet show

minden hétköznap reggel 6.00-10.00-ig és best of szombaton 07:00-10:00

A Millásreggeli műsorában évtizedek óta a legfrissebb gazdasági információkat nyújtja a hallgatóknak fogyasztható, könnyed, élvezetes stílusban minden hétköznap reggel Ács Gábor, Gede Balázs, Kántor Endre és Mihálovits András vezetésével. A műsorvezetők ugyanakkor nem kizárólag gazdasági kérdésekről beszélnek, hanem mindarról, ami az életünkben fontos kérdésként felmerülhet. Foglalkoznak például gasztronómiával, gasztrokultúrával, utazással, városi közlekedéssel, helytörténeti, építészeti és ingatlanpiaci kérdésekkel, történelemmel, kulturális eseményekkel, Budapest kulturális programkínálatával, kiállításokkal, műtárgypiaci érdekességekkel vagy éppen irodalmi témákkal. Túraajánló, mozgáskultúra rovat, a Budapest környéki túraútvonalak, kikapcsolódási lehetőségek is szóba kerülnek az adásaikban.

Pontjókor!

Fényterápia Fehér Mariannal

minden hétköznap 10.00-12.00

A „Pontjókor” című műsorunkban Fehér Mariann beszélget a hazai kulturális élet legfontosabb, legérdekesebb szereplőivel, meghatározó alakjaival. Színház, zene, életstílus, pszichológia, általában az élet dolgai.

Napközi – az ország leghallgatottabb gyerekrádiója

minden hétköznap 15:15-15:45

Te még mindig azt hiszed, hogy Edison találta fel a villanykörtét?… Muhaha. A jövőnél egyedül a múlt tartogat nagyobb meglepetéseket. Ez a nem a suli, ez a Napközi. Minden hétköznap 15:15-kor Napközi a radiocafe 98.0-n.

Szabadesés

Marosi Viktorral

minden hétköznap 18:00-20:00

A Szabadesés egy élő valóságérzékelő talk show, amelyben
Marosi Viktor közvetlen környezetünk és a világ aktuális eseményeit dolgozza fel vendégeivel. A műsor esszenciális alkotóelemei
a tabudöntögető kíváncsiság, a humor és a sokszínűség.

Kávézó a világ végén

Útkereső & jövőkutató magazin McMenemy Márkkal és Marvinnal

Hétfőnként 16.00-18.00  

Hogyan akarunk egy szebb, fenntartható jövőt építeni, ha még elképzelésünk sincs arról, milyen legyen?! A Kávézó a világ végén műsorvezetője az önmarcangolás és borúlátás helyett azokkal a módszerekkel, technikákkal, hírekkel foglalkozik majd meghívott vendégeivel, amelyek segíthetnek, hogy a világvége is után is legyen hová beülni.

Womanpower

Portrék keret nélkül Kutasi Judittal

Keddenként 16.00-18.00
Karrierépítés és váltás, emberi és vezetői kihívások, sikerek vs. kudarcok. Inspiráló történetek az üzleti és a civil világból olyan interjúalanyokkal, akik kitartóak, elszántak, sikeresek a szakmájukban, illetve történetük példaértékű.

Hellojárat

Nestával & Winkler Nórával

Szerdánként 16.00-18.00
A Hellójárat az urbánus-vidéki kultúra határán igyekszik egyensúlyozni. Szó lesz benne művészetről, agráriumról, zenéről, életről és gyerekekről, azaz magunkról… A műsorvezetők radiocafé fogyasztását mindennapi szükségletté szeretnék tenni, mert azt gondolják: az (is) vagy, amit hallgatsz.

Sajátos Pogátsa

Pogátsa Zoltánnal és Kántor Endrével

Csütörtökön 16:00-17:00

Már csak azért sem, mert hétvégén van… Aki követi a gazdasági híreket, találkozhatott már Pogátsa Zoltán nevével. Véleménye sokszor homlokegyenest szembe megy azzal, ami a csapból is folyik. Ezt ő úgy mondja, hogy sokszor nem egyezik a “főáramú neoklasszikus közgazdaságtannal”. Mert hiszen közgazdaságtani iskolából is rengeteg van, és érdemes megvizsgálni, hogy az új világ kihívásaira vajon melyik tudja a legjobb választ adni. A műsor ötlete Pogi könyvbemutatóján született, ahol Kántor Endrével beszélgettek és keresték a válaszokat arra, hogyan tudunk fenntartható módon továbblépni. Kicsit feszegetjük a határokat, vitára sarkallunk és invitálunk, mert hiszünk abban, hogy a konstruktív vita visz előre. De nehogy azt higgye bárki is, hogy mindez megüli a gyomrát: társadalmi, szociális kérdésekről is beszélgetünk, és utazunk is. És különben is: a pogácsát mindenki szereti… Aki kérdez: Kántor Endre, aki válaszol: Pogátsa Zoltán

Megmondtuk előre…

Kapitány Ivánnal és Hevér Gáborral

Csütörtökönként 17:00-18:00

Kulturális fecsegés kulturáltan Kapitány Iván rendezővel és Hevér Gábor színésszel. Csak arról, ami őket érdekli. Sztorik a színház, a film világából. Beszélgetés könyvkiadásról, gasztronómiáról, televízióról vagy arról, hogy egy rég nem látott ismerős éppen merre jár a nagyvilágban. Csevegés úgy, mintha a nappaliban ülnének.

Kettes számrendszer

Behumi Dórival és Veress Dórival

péntekenként 16:00-18:00

A délutáni prime time pénteki műsorában Behumi Dóra és Veress Dóra a kulturális élet kiemelkedő férfi szereplőit szólaltatja meg – sokszor mély témákról is – könnyed, beszélgetős stílusban.

Business Lounge

Kéthetenként szerdán 14.00-15.00

A Business Lounge marketinggel, médiával, kommunikációval, üzleti stratégiával foglalkozik könnyedén és közérthetően.  A műsorban a Marketing&Media Magazin és Marosi Viktor beszélgetéseit hallhatják inspiráló érdekes, véleményvezér emberekkel, olyan aktuális témákról, amelyek fontosak a szakmában dolgozóknak és azoknak akiket csak távolabbról érdekelnek ezek a témák.

Kultúrali

Paár Julcsival és Mezei Dániellel

minden pénteken 20:00 és 21:00 óra között

A műsorvezető páros formabontóan foglalkozik a kultúra legkülönbözőbb területeivel, szereplőivel. Egy műsor, ahol egy-egy témát nagyon sok szempontból világítanak meg.  Mottójuk: Kultúrali, a kultúrával kerek a világ!

GAME ON

Bodnár Csabával, Bényi Lászlóval, Gáspár Józseffel

Kéthetenként szerdán 14.00-15.00

Game On – magazinműsor a játékok világáról. A műsorvezetők régi és új játékokról, az iparág mögötti piacról és az e-sportról is beszélgetnek. Casual gaming és e-sport, konzolok, PC-k, trendek, gazdasági elemzések..

A holnap tegnapja

Nyul Zsuzsával

Csütörtökönként 14:00-15:00
Minden érdekel, ami a Földünk civilizációs fejlődése miatt problémaként kialakult illetve az, hogyan oldjuk meg közösen? Kik dolgoznak ezen és mit tesznek a mindennapokban? Hogyan gondolkodnak, akik a fogyasztói társadalom részeként, de mégis a holnapunkért végzik a munkájukat, élik az életüket? Őket szeretném bemutatni a Radiocafé a Holnap tegnapja adásaiban.

Okosutas

Ács Gáborral és Gede Balázzsal

vasárnap 08:00-09:00 és kedden 20:00-21:00

Műsorvezetőink gazdasági újságíróként régóta tanulmányozzák a légiipar működését, törzsutasként pedig tudják, hogy lehet okosan, gazdaságosan, a trükköknek nem bedőlve megszervezni a világ felfedezését. Egy könyv megjelentetése (Fapados forradalom, 2007) és a sikeres fapadosinfo.blog.hu blog több éven át tartó működtetése után mostantól – a korábbinál sokkal behatóbban, részletesebben – az Okosutas.hu oldal mellett a radiocafé 98.0 műsorában segítenek az utazóknak friss információkkal, hasznos tanácsokkal, tippekkel és átgondolt ajánlatokkal. Bízz magadban, utazz okosan! Műsorvezetők: Ács Gábor, F. Szabó Emese, Gede Balázs

Borravaló

Kántor Endrével

vasárnap 09:00-10:00 és kedden 21:00-22:00 között

Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról, kávékról meg ételekről kóstolójegyzetet írni? Inni és enni kell, és kész, nem? De. Közben pedig keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest – ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet jókat enni és inni is – ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre – hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért van a Borravaló: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva… Borravaló: egy magazin a gasztrokultúráról.

Enyhe katarzis

Szatmári Róberttel

hétfőnként 21.00-22.00
A klasszikus zenei műsor házigazdája Szatmári Róbert kulturális újságíró, a Papageno publicistája. Egy olyan beszélgetős műsor, amely picit másképp – formabontóan –, néha új szempontokat behozva, néha tabut döntögetve beszél a klasszikus zenéről. A kulturális sokszínűséget a meghívott vendégek is tükrözik, hiszen nem kizárólag zenészek, hanem más művészeti ágban alkotók, médiaszereplők, véleményvezérek is vallanak a klasszikus zenéhez fűződő személyes viszonyukról, néha pedig a műsorvezetővel együtt erednek egy-egy szokatlan, megbotránkoztató vagy fura jelenség nyomába. Mi a baj a klasszikus zenével? Miért idegenkednek tőle még ma is sokan? Tényleg muszáj a szopránnak hosszú percekig énekelnie, mielőtt meghal az operaszínpadon? Elitizmus csupán és nem műélvezet hangversenyekre járni? Csak pár kérdés, ami sokunknak eszébe jut, amikor komolyzenével találkozunk.

Soul Session

Bogyó Tamással

Szombaton 18.00-20.00  

Magyarország első számú soul műsora minden szombat este 6-8-ig élőben a rádiocafé stúdiójából. A 70-es és korai 80-as évek kimeríthetetlen soul és funky zenéi, csak és kizárólag eredeti vinylekről. Bogyó Tamás sosem hallott dalokkal, világraszóló ritkaságokkal és vendégekkel formálja a közízlést. A műsor élőben követhető a Soul Session YouTube csatornáján: https://bit.ly/soulsession-radiocafe

Dzsungelharc

Műsor a vállalkozásokat tápláló emberi energiáról Rétalji Igorral

Csütörtökönként 20.00 -21.00

A Dzsungelharc a radiocafé vállalkozásokkal foglalkozó műsora, de kicsit másképp. Legfőképpen az az emberi energia érdekel minket, amitől működik egy-egy cég.  A beszélgetésekben a magyar gazdaság sűrűjében edzett arcokat ismerhettek meg, legyen az startup, éppen elindult, vagy a piacon már stabilan álló vállalkozás. Életutak és hivatások, személyes ambíciók, piaci harc és legfőképp megoldások – ez az, amit meg akarunk mutatni. A vendégeim vállalkozók, de messze nem csak, vagy legkevésbé jogi, vagy gazdasági értelemben: főképp és alapvetően mentalitásukban. Mit is jelent ez? Elsősorban azt, hogy a saját útjukat járják. Lehet, hogy tanulni is érdemes tőlük, de a történetük mindenképpen érdekes.

Hozz egy verset

Rutai Gáborral

péntekenként 21:00-22:00

„Hozz egy verset” egy úgynevezett rímportré magazin, ahol minden adásban egy ismert személy és egy általa hozott vers indítja el a beszélgetést, ami ki tudja hol áll meg…. s kit hogyan talál meg. Műsorvezető: Rutai Gábor KöltőMATA.

Egyéletem

Babik Edittel

péntekenként 14.00-15.00

„Egy életünk van, éljük meg tartalmasan, magunkra és egymásra figyelve, a világra nyitottan! – ezek a gondolatok hívták életre a rádióműsoromat. Találjuk meg azokat az örömforrásokat, amitől jobban érezzük magunkat a bőrünkben, és amivel szebbé tehetjük a környezetünk számára is a mindennapokat. Műsoromban meghívott vendégeimmel beszélgetünk a munkahelyi és magánéleti wellbeingről, a világ más pontján élők kultúrájáról, életstílusáról, szólunk a szűk és tágabb értelemben vett otthonunk szépítéséről és gyakori témám lesz az utazás, valamint a gasztronómia.”

Könyvben utazom / Életreszóló könyvek

Oláh Andreával

minden hétköznap 15:05-től

Könyvajánlók, könyves beszélgetések – minden mennyiségben – írókkal műfordítókkal, szerkesztőkkel, hazai és külföldi szépirodalomról, könyvpiaci újdonságokról, tudományos és ismeretterjesztő kiadványokról, bestsellerekről, krimikről, üzleti könyvekről…

iFater

Fekete Gáborral és Pápai Péterrel

szerdánként 21:00-22:00
Egy oldschool kocka apa és igazi geek barátja mindennapjai a 21.
században, akik égető és kevésbé fontos, ám annál érdekesebb kérdésekre
keresik a választ:
  • Mivel foglaljuk le a cukorsokktól túlpörgött gyereket a kocsiban?
  • Valóban művészet az AI-jal generált insta fotó?
  • Kell 24 magos processzor egy telefonba?
  • Beköltözünk valaha a virtuális valóságba?

Minden szerdán este 9-től érkeznek a válaszok!