radiocafé - 98
Skip to main content

A csalások anatómiája – miért és a hogyan, na meg persze a „mit tegyünk ellene?"

2024. május 7. (kedd, 17.30-20.30 óra)
Magyar Telekom Székház

Házigazda:

Kutasi Judit, főszerkesztő / radiocafé 98.0

17:30-18:00

Érkezés, regisztráció

18:00-19:30

A csalások anatómiája – miért és a hogyan, na meg persze a „mit tegyünk ellene?”

A csalások anatómiája – miért és a hogyan, na meg persze a „mit tegyünk ellene?”

Kántor Endre, Gede Balázs, Mihálovits András és Ács Gábor segítségével megvizsgáljuk melyek a legelterjedtebb csalási formák, mivel lehet a legkönnyebben megvezetni a tömegeket. Ígérjük, most is a kérdések mögé nézünk, hiszen az árnyak világában komoly érdekek és okok rejtőznek.

Egészen biztosan szóba kerül:

 • Miért jolly joker még mindig a banki csalás? A lopások egyik legsikeresebb fajtája a számlákat és a kártyákat érintő visszaélés: egyszerre okoz problémát a bankoknak, szolgáltatóknak és az ügyfeleknek is. Lehetséges a tökéletesen biztonságos banki tranzakció az azonnali fizetés korában? Folyamatos a biztonsági rendszerek fejlesztése, amiben már a mesterséges intelligencia is a segítségünkre van.
  Vendégeink: Dr. Selmeczi-Kovács Zsolt – vezérigazgató, Giro Zrt. és Bódi Gábor – Enterprise Sales and Customer Success Division Director, Magyar Telekom
 • Nézzünk be a kripto hype mögé! Régen otthon a paplanba rejtett aranyrudakban, most pedig sokaknak kriptoban áll a vagyonuk. Vajon biztonságos ez?
  Vendégünk: Vidákovics Attila, Bitcoin evangelista, blokklánc és kripto szakértő, a Dlabs Kft. alapítója
 • Fizikai vs virtuális csalás: A digitális jelenlét növekedésével érthető, hogy a csalások nagy része is az online térbe összpontosul. Éppen ezért felvetül a kérdés, eltűnőfélben a fizikai csalások, mint például az autólopás?
  Vendégünk: Várkonyi Gábor – autópiaci szakértő
 • Így lopják el a Facebook profilod! Nem csak a pénzünk, hanem a személyes adataink, fotóink, közösségi oldalaink is áldozatul eshetnek a csalóknak. Megelőzés tekintetében fontos megértenünk miért csinálják, hiszen valljuk be, nem a családi szülinap képeire fáj a foguk.
  Vendégünk: Klausz Melinda – social media szakértő, a kozossegi-media.com ügyvezetője és Matek Kamilló – Cyber Lab  vezető, KPMG
 • És amiről senki nem beszél…A legtöbb áldozat még a hozzá legközelebb állóknak sem vallaná be, hogy átverték ezért ez egy nagyon jövedelmező üzlet. Miért ilyen gyakoriak a romantikus csalások és milyen pszichológia van ezek mögött?
  Vendégünk: Tari Annamária – pszichoterapeuta, pszichoanalitikus

19:30-20:30

Networking, kötetlen eszmecsere

Szakmai partner:

A korábbi eseményről készült videós összefoglaló és fotók alább: