radiocafé - 98
Skip to main content
Amint arról már valószínűleg értesültetek, vagy annak következményeivel magatok is szembesültetek, az elmúlt napokban ismeretlen tettesek terheléses támadást indítottak a radiocafé és a Millásreggeli produkció weboldalai ellen. A túlterheléses támadás néhány órával azt követően kezdődött, hogy a Millásreggeli produkció közösségimédia-felületeinek elérését külső kérésre – véleményünk szerint jogellenesen – korlátozták. Intézkedésünk hatására a Millásreggeli FB oldala szinte azonnal újra elérhetővé vált.
A letöltések döntően 20-30 IP címről érkeztek. Ezek közül az első három címről naponta milliós nagyságrendű lekérést indítottak. A napi 10 millió lekérés több mint 90%-a rosszindulatú, terheléses lekérés volt. Az egyre erőteljesebb támadásokkal szándékosan akadályozzák a radiocafé műsorszolgáltatását a rádió weboldalán és az online streaming felületein. A szerver adatokból egyértelműen látszik, hogy a terhelés több fokozatban történik, a Millásreggeli adásának időpontjában, reggel 6 és 10 óra között a legnagyobb: tízszer akkora, mint az egyéb napszakokban.
Az adatokból az is látszik, hogy az elmúlt 6 napban a radiocafé oldalára érkezett lekérések száma megközelítette a 40 milliót és több mint 2 terrabyte adat lekérés történt, miközben az oldalon nincsenek nagy letöltendő tartalmak.
A radiocafé nevében megtettük az ilyen jellegű bűncselekmények észlelésekor szükséges feljelentést és azon dolgozunk, hogy a rosszindulatú támadássorozatot elhárításuk és mielőbb visszaállításuk a stabil műsorszórást.
Ennek megfelelően új streaming szolgáltatásokat indítottunk, hogy azok a hallgatók, akik nem tudják az FM 98.0 frekvencián hallgatni a rádiót, több alternatíva közül választhassanak és zavartalanul élvezhessék az adást. Ezek a linkek elérhetők a millásreggeli.hu és a radiocafe98.hu weboldalalakon.
Amennyiben az eljárások eredményeként az elkövetők kilétére fény derül, úgy erről tájékoztatást adunk.
Nagyon köszönjük a hallgatóink türelmét, bátorítását és kitartását! Sokat jelent nekünk, hogy mellettünk vagytok! Nagyon jó érzés, hogy vannak barátaink!